Naujienos

2015 metai

BGI Consulting kartu su VšĮ KULTUR parengė Kauno miesto kultūros plėtros galimybių studiją

2015 06 19

BGI Consulting kartu su partneriais VšĮ KULTUR Kauno miesto savivaldybės administracijos užsakymu parengė Kauno miesto kultūros plėtros galimybių studiją. Pastarosios tikslas – įvertinti Kauno miesto kultūros sektoriaus būklę ir pateikti pasiūlymus dėl sektoriaus plėtros prioritetų ir priemonių. Tikimasi, kad studija prisidės įgyvendinant ilgalaikius kultūros sektoriaus tikslus – skatinti kūrybiškumą, bendruomenių dalyvavimą, tarptautinį konkurencingumą, atvykstamąjį ir vietinį turizmą Kauno mieste.

Rengiant studiją buvo taikomi įvairūs duomenų rinkimo ir analizės metodai, įskaitant pirminių ir antrinių šaltinių analizę, statistikos duomenų analizę ir viešas diskusijas, kuriose dalyvavo 57 Kauno miesto kultūros sektoriaus atstovai iš kultūros įstaigų, akademinės bendruomenės, nevyriausybinių organizacijų, taip pat – kūrėjai, festivalių organizatoriai ir kiti.

Vertinant Kauno miesto kultūros sektoriaus būklę buvo atlikta strateginių dokumentų, socialinės ir ekonominės situacijos, kultūros, istorinio ir gamtinio paveldo bei viešųjų erdvių analizė. Pagrindinis dėmesys skirtas Kauno miesto savivaldybės administracijos pavaldume esančių kultūros įstaigų (bibliotekų, muziejų ir meno galerijų, teatrų ir teatrinių įstaigų, kino įstaigų, kultūros centrų ir Kauno menininkų namų bei koncertinių įstaigų) veiklos analizei. Atliekant pastarąją įvertintas kultūros įstaigų tinklas, infrastruktūra, žmogiškieji ir finansiniai ištekliai bei teikiamos paslaugos ir jų naudotojai. Galimybių studijoje taip pat įvertinta miesto bendruomenių, menininkų sąjungų, kūrybinių industrijų ir menininkų rezidencijų veikla bei įvairių kultūros operatorių organizuojami renginiai.

Remiantis atlikta analize, nustatytos Kauno miesto kultūros sektoriaus stiprybės, silpnybės, galimybės ir grėsmės, kurių pagrindu suformuluotos strateginės sektoriaus plėtros kryptys ir priemonės. BGI Consulting ir VšĮ KULTUR parengta galimybių studija prieinama čia.

Studija parengta įgyvendinant Europos socialinio fondo lėšomis dalinai finansuojamą projektą „Kauno miesto savivaldybės strateginio plano iki 2022 metų parengimas“ (Nr. VP1-4.2.-VRM-02-R-22-017) pagal Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos priemonę „Regioninės plėtros tobulinimas, regionų plėtros planai ir savivaldybių (ilgalaikiai / trumpalaikiai) strateginiai plėtros planai“.